13.7.2014

Matkalla Ahvenanmaalla, osa 1




Halusimme poikaystäväni kanssa tehdä jonkin kesälomareissun, ja rajallisen budjettimme ansiosta päätimme tehdä autoreissun Ahvenanmaan saaristoon. Autoreissu oli myös matkana kivan erilainen vaihtoehto perus kaupunkilomaan verrattuna.



Aloitimme matkamme kohti Maarianhaminaa poikakaverini vanhempien kotoa Raumalta, jossa olimme viettäneet edellisen yön ystäväni häistä tultuamme. Tarkoituksemme oli ajaa saariston lävitse Maarianhaminaan, jossa meillä oli varattu hotellihuone kolmeksi yöksi. Matkan kulkisimme pääosin autolla, mutta koska kaikkien saarien välillä ei kulkenut tietä, jotkin välit oli pakko ylittää losseilla ja lautoilla.


Matka sujuikin oikein mukavasti ensimmäiseen lauttamatkaan saakka. Odottaessamme lauttaa Kustavissa kävimme syömässä ihanassa buffetissa, jossa erityisesti runsas kalaruokien määrä ilahdutti kovasti. Juuri tällaista saaristomatkailun kuuluikin olla! Kalaa, purjeveneitä ja auringonpaistetta.

Olimme lauttajonossa hyvissä ajoin. Emme olleet varanneet paikkoja kyseiselle tai seuraavalle lautalle, sillä Ålandstrafikenin nettisivuilla luki, etteivät suoraan Maarianhaminaan matkaavat saaneet varata paikkaa lautalta. Lautalle mahtui mukaan vain neljä ylimääräistä autoa, ja onneksemme me olimme juuri se neljäs auto! Suurin osa autoista jäi kuitenkin rannalle pääsemättä jatkamaan matkaansa. Eikä meidänkään kohdalla jännitys päättynyt tähän...


Kun pääsimme seuraavaan lauttasatamaan, meille selvisi, ettemme mahtuisi lähtevään lauttaan, eikä varmuutta seuraavaan pääsystäkään ollut. Henkilökunta kertoi, että meidän olisi pitänyt varata matkat, vaikka nettisivuilla nimeomaan sanottiin, etteivät niitä Maarianhaminaan matkaavat voineet varata! Yritimme paniikissa varata paikkaa seuraavalta lautalta, mutta meille vastattiin sen olevan täynnä. Tästä alkoi tuskallinen kolmen tunnin odotus, jonka aikana mietimme jopa koko matkan perumista tai hotellivarauksen siirtämistä. Tuntui vaikealta uskoa, että Suomessa jokin liikennöinti on voitu järjestää noinkin leväperäisesti.

Näissä maisemissa sitä seuraavaa lauttaa odoteltiin...

Lopulta kun lautalle alettiin päästää ihmisiä, saimme kuulla, että siitä on aina varattu kaksi paikkaa paikallisille matkustajille. Jos kukaan ei täyttäisi paikkoja, me pääsisimme lautalle. Olimme juuri toisina jonossa, eli jos yksikin auto tulisi, me menettäisimme paikan. Lisäksi lautalle oli tulossa kaksi rekkaa ja traktori, jotka kokonsa ansiosta lisäsivät epätoivoamme lautalle mahtumisesta melkoisesti.

Lopulta, kolmen tunnin hikisen (kirjaimellisesti, sillä oli varsin kuuma päivä) odottelun jälkeen saimme ajaa lautalle. Mikä helpotus, ja mikä uskomaton tuuri! Kaksi kertaa pääsimme viimeisinä lautalle :D

Loppumatka sujuikin sitten varsin auvoisissa ja onnellisissa meiningeissä :)


Kuvat omasta ja poikakaverin kamerasta.


0 kommenttia:

Matleena



Turussa asuva opiskelija, joka tykkää vahvasta kahvista, viherkasveista ikkunalaudalla sekä kaikenlaisista kauniista ja kivoista jutuista.

Ota yhteyttä

helmipeli@gmail.com

Tunnisteet