24.7.2014

Kaksi kahvilaa ja kesäinen Turku




Matkustelu on kivaa, mutta kivaa on myös välillä olla kotona. Ahvenanmaa-kuvia on vielä tulossa, mutta ajattelin tähän väliin vähän näyttää elämää Turussakin. Vietin juuri pari päivää Helsingissä työjuttujen puitteissa, ja vaikka Helsingistä tykkääkin, niin tuntuu kyllä ihanalta olla taas kotona Turussa. Käytiin poikakakaverin kanssa ihan muuten vaan nauttimassa salaatit Cafe Brahessa ja kahvit Artekin tiloihin ilmestyneessä uudessa Tiirikkala-kahvilassa (jota voin kyllä lämpimästi suositella!).

Salaatissa oli myös lohta, vaikka sitä ei tässä kuvassa näykään :D Kerkisin juuri juuri nappaamaan kuvan tuossa terassilla ennenkuin alkoi sataa, ja meidän oli pakko siirtyä sisätiloihin. Onneksi sade kuitenkin lakkasi tosi nopeasti eikä kastuttu kun lähdettiin kahvilasta.

Meikä tässä poseeraa kiusaantuneena... En ole vieläkään ihan sinut näiden asukuvien kanssa, mielestäni näytän aina poseeratessani tosi tönköltä. Lisäksi omien kuvien postaaminen tuntuu jotenkin leuhkalta itsen kohdalla, vaikken ajattele niin toisten ihmisten julkaistessa itsestään kuvia. Mutta otan toki mielellään huomioon myös teidän lukijoiden mielipiteet: eli asukuvat, jees vai nou? Mielipiteensä voi ilmaista kommenttiboksissa :)

Mekko on Marimekon vanhaa mallistoa, olisikohan vuodelta 2009? Ostin sen aikoinaan veljeni ylppärijuhliin. Tykkään pitää sitä kesäisin, talveen tällainen väritulitus tuntuu jotenkin liian räikeältä. Kengät ovat myöskin vanhat. Meinaisin monta kertaa myydä ne pois, mutta olen onnellinen etten tehnyt sitä nyt, kun kapeat kärjet ovat taas muodissa.

Kahvit nautittiin leipomusten kera Tiirakkalassa. Uusi ihana kahvila sijaitsee jokirannassa, ja pisteitä ropisee kivan sijainnin lisäksi upeista tiloista ja hyvänmakuisesta, sopivan kirpeästä passionhedelmän makuisesta juustokakusta. Turkulaiset ja Turussa kesällä vierailevat, menkää ihmeessä käymään! Anniskelukahvila on auki iltamyöhään, joten paikassa voi vierailla myös nauttimassa vaikkapa lasillisen viiniä.

Kauniiden sisätilojen lisäksi myös kattoterassi oli tosi kiva. Istuttiin ja siemailtiin kahvit samalla kun katseltiin alhaalla käveleviä ihmisiä. Poikaystävä ihmetteli, minne kaikki "ammattilaiset" olivat kadonneet jokirannasta :D

Seuraavaksi pitäisikin sitten jaksaa vääntää gradua, ääh. En tosin tiedä mitä siitä mahtaa tulla, kun helle vetää veteläksi ja poikaystävä houkuttelee puistoon istuskelemaan...


0 kommenttia:

Matleena



Turussa asuva opiskelija, joka tykkää vahvasta kahvista, viherkasveista ikkunalaudalla sekä kaikenlaisista kauniista ja kivoista jutuista.

Ota yhteyttä

helmipeli@gmail.com

Tunnisteet