3.6.2014

Terveisiä Oslosta




Viimeisimmän joulukuisen (kröh kröh...) postaukseni jälkeen on varsin luontevaa palata blogin pariin näillä kesäisillä Oslosta napatuilla kuvilla. Olimme vanhempieni kanssa Pohjoismaiden kalleimmassa  pääkaupungissa muutaman päivän minilomalla. En ollut aiemmin käynyt Norjassa, joten matkakohde tuntui heti mielenkiintoiselta. Parhaiten matkasta jäi mieleen upeat maisemat, kuten rinteisiin rakennetut talot, kukkiva kesä sekä upean moderni Oopperatalo (ylhäällä kuvassa). Ensin mainitusta ja jälkimmäisestä toivon jälkeenpäin, että olisin napsinut enemmänkin kuvia. 



Kaupunki oli todella siisti (siisteimmät yleiset vessat missä olen käynyt, jopa siistimmät kuin Suomessa), mutta myös hintataso oli todella maineensa veroinen. 



Oli aika kivaa paistatella päivää Oslossa kun muut palelivat Suomessa :D Olimme siis reissussa helatorstain ja lakkiaisviikonlopun, jolloin Suomessa oli varsin kylmää. Itse sain nauttia kesän ekoista rusketusrajoista.



Tässä ekana päivänä Ooppetalon terassilla. Heijastuksesta voi fiilistellä maisemia.



Oopperatalon sisältä.

Katselimme tämän risteilyaluksen rantautumista ensimmäisenä päivänä. Kyseessä oli todellinen luksusristeilijä, sillä ihmisillä oli hyteissään omat parvekkeet! Oli hauskaa kun ihmiset tuijottivat hyteistään maissa olevia ihmisiä, jotka tuijottivat takaisin... Laivan ikkunoista heijastuu linnoitus, jonne kiipesimme laivan rantautumisen jälkeen.




Akershusin linna on rakennettu 1200-luvulla. Sitä verrataan suomalaisessa Wikipediassa Turun
linnaan.



Viimeisenä vielä kuva Ooperatalosta. Reissukuvia luvassa vielä parin seuraavan postauksen verran (ja lupaan, ettei tarvitse odottaa taas kuutta kuukautta).


0 kommenttia:

Matleena



Turussa asuva opiskelija, joka tykkää vahvasta kahvista, viherkasveista ikkunalaudalla sekä kaikenlaisista kauniista ja kivoista jutuista.

Ota yhteyttä

helmipeli@gmail.com

Tunnisteet